Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hobbiállat tenyésztők képes leírás - Hobbiállat.tlap.hu
részletek »

Hobbiállat tenyésztők - Hobbiállat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hobbiallat.tlap.hu » Hobbiállat tenyésztők
Keresés
Találatok száma - 15 db
Barok Szépe Kennel

Barok Szépe Kennel

Kedves cicabarát! Kata vagyok a Barokszépe kennel boldog tulajdonosa. Kérlek enged meg hogy egy idézettel mondjam el hogy mit is jelent számomra a cica. 'Az egyetlen valódi okunk a derűlátásra: a macska. Ezt a kis prémes ragadozót semmi más módon nem lehetett volna ezer és ezer éven át hozzánk szelídíteni, mint rendíthetetlen, ellenszolgáltatást nem váró, feltétel nélküli szeretettel. A szépsége abszolút imádatával - a szabadsága, függetlensége teljes tiszteletben tartásával. Ha ez sikerült, az emberiség nem lehet egészen elveszve.' (Ottlik Géza)

Bonapartemadár - kézzel nevelt papagáj fiókák

Bonapartemadár - kézzel nevelt papagáj fiókák

Kézzel nevelt papagáj fiókák. Fiókáink családi környezetben, kézzel nevelt, teljesen szelíd madarak. Az összes papagáj zárt gyűrűvel, vagy mikrochippel, tenyésztői bizonylattal, valamint állatorvosi igazolással rendelkezik.

Deákházi Sünkuckó Törpesün Tenyészet

Deákházi Sünkuckó Törpesün Tenyészet

Afrikai fehérhasú törpesünik tenyésztésével foglalkozunk Kispest szívében. Standard és különleges színű sünik egyaránt megtalálhatóak tenyészetünkben. A sünbabák kézhez szokottan, kezdő élelemcsomaggal, származási lappal, tanácsadással, féregtelenítve kerülnek az új gazdikhoz. Ha szeretne egy egzotikus kiskedvencet, aki nem hangos, nem okoz allergiát, akár 8- 10 évig is él, késő délután ébred, amikor a család hazaér a munkából, iskolából, akkor nem kell tovább keresnie. Szívesen segítünk!

Állat, állatfajok bemutatása magazin hírek
Madártani egyesület: ne etessük a vízimadarakat!
Madártani egyesület: ne etessük a... A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület(MME) arra kéri az embereket, hogy sehol és semmivel ne etessék az állatokat. A madár- és természetvédelmi hatóságok, szervezetek világszerte küzdenek a vízimadarak etetése ellen, amely tömegesen sodorja...
Először tanult meg kardszárnyú delfin emberi szavakat utánozni
Először tanult meg kardszárnyú delfin... Először tanult meg egy kardszárnyú delfin olyan angol szavakat utánozni, mint a...
A tengerek óriásait veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék
A tengerek óriásait veszélyeztetik a... A tengerek óriásait, a bálnákat, cápákat, rájákat veszélyeztetik a műanyag...
Díszmadár tenyésztés

Díszmadár tenyésztés

Régóta foglalkozunk díszbaromfival,de idáig csak kedvtelésből tartottuk őket. Elég szép állományunk jött létre az évek alatt ahhoz, hogy másnak is megmutassuk őket. Reméljük sokaknak szerzünk velük örömöt. Legrégebbi fajtánk a brahma, melynél most váltottunk színt, így sötét columbián színben tenyésztjük tovább. Többféle viador (maláj, shamo, indiai és araucana) és haszonfajták is fellelhetőek, fácánok (arany, gyémánt, király, vadász és ezüst), valamint a család nagy kedvencei a fürjek (kaliforniai, kínai törpe és japán vagy gazdasági) is megtalálhatók nálunk.

Eladó bengáli macska

Eladó bengáli macska

A macskákban azt szeretjük, hogy bújósak és hízelgőek, kistermetűek, nem utolsó sorban pedig szépek. A bengáli macska egyike azon házi kedvenceknek, amely a cicák közül is jellegzetes foltokkal és puha szőrrel rendelkezik. Ez a fajta cica egykor egy ragadozó macska és egy házi cica románcából jött létre. A hobby állattartók örömére a házi macska tulajdonságai erősebbek voltak és felülírták a ragadozó ösztönöket, így a bengáli macska természete miatt már nem kell aggódnunk. Mára a bengáli házi macska igazi kezes báránnyá vált!

Geiger Díszhaltenyészet

Geiger Díszhaltenyészet

Gyermekkorom óta érdekelt az akvarisztika.'Minden ami akvárium'. Az 1980-as évek elején kezdtem hobby-szinten foglalkozni édesvizi díszhalak tenyésztésével. 1990-óta működik üzletszerűen a díszhaltenyészet. Kezdetben főleg elevenszülőkkel foglalkoztam, igyekeztem a legjobb, legszebb fajták irányába fejleszteni a tenyészállományomat. Jelenleg is nagyon szép ecsetfarkú plattik, bécsi, ananász, piros és fekete xiphók vannak, ezek között is főleg a líra irányába tenyésztek. Guppik közül kobra-félék, valamint fekete testű, piros uszonyúak vannak. Saját tenyésztés a mickey-mouse platti, a vérplatti, a black molli és a borostyán molli. Ikrázó halakból elsősorban a szumátrai díszmárna, moha és albínó szumátrai, fekete tetra, király lazac, kolibri, rézlazac, dánió képezi a tenyészetet, de jelentős választék van harcsákból is: pl. aranysávos, foltos, albínó páncélos, panda harcsa, ancistrus, loricaria. Ha minőségi szép díszhalakat kíván vásárolni, tenyészetünkben megteheti kedvező áron.

Kő-hegyi Csincsilla Kennel

Kő-hegyi Csincsilla Kennel

25 éve élünk Budaörsön, a Kő-hegy lábánál. Innen kapta a nevét a kennel. Nővérem a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán végzett (Biotechnológia szakírány). Jelenleg Athénban PhD-zik. Én idén kezdtem a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán. 2003 óta van csincsillánk! Előtte sok más kisrágcsálóval is foglalkoztunk(hörcsög, tengerimalac, degu, mongol futóegér, patkány). 2005-ben kezdtük el tenyészteni őket! Tenyészetünkben olyan párok találhatók amikből ebony 'tartalmú' kiscsincsillák születhetnek...

Magyar Órásnyúl tenyészet

Magyar Órásnyúl tenyészet

Tenyészetünket a Dél-Zselic Hajnala Magyar Óriásnyúl-tenyészetet 2008 nyarán alapítottuk, azzal az elsődleges céllal, hogy megmentsük a Magyar Óriásnyulat a kipusztulástól. Állományunk egy része az ország több pontjáról származik. Egy része pedig már saját tenyésztés. Az egyetlen régi magyar nyúlfajtánk. Kialakulásáról sokáig igen kevesen tudtunk. 2008-as, 2009-es kutatómunkának köszönhetően kialakulásának ködös képe szertefoszlott. Ma már biztosan tudjuk, hogy kik tenyésztették ki, és hogy mikor.

Mini Bunny törpenyúl tenyészet

Mini Bunny törpenyúl tenyészet

Mini Bunny törpenyúl tenyészet Szabolcs megyében. Fajtatiszta, egészséges törpenyulak származási lappal. A kisnyuszik nyolc hetes kor után vihetők el két hétre elegendő élelemcsomaggal, ezen felül sok hasznos tanáccsal, hogy az újonnan beszerzett kis házikedvenc sokáig egészséges maradjon és sok örömet okozzon gazdájának.

Hirdetés
Német juhászkutya kennel

Német juhászkutya kennel

A nevem Balázs Flórián, becenevem Samu. Miskolctól 15 km-re található Bőcs községben élek családommal és kutyáimmal. Már gyermekkoromban megszerettem az állatokat, különösképpen a kutyákat. Legelső kutyám Vulkán névre hallgató németjuhászkutya volt. Ekkor 15 éves voltam és igazi barátra és társra találtam benne. Sajnos 5 évesen elpusztult. A következő években másfajta kutyáim voltak de nem tudtam magam elkötelezni egyik fajtánál sem. 2005 évben a véletlennek köszönhetően egy kutyakiállításon találtam magam ahol a németjuhászkutyák újra lázba hoztak. Itt láttam meg Milford Boni-t akinek a mozgása lenyűgözött és hamarosan kennelem első számú tenyész szukája lett. Ezután egy barátomnak köszönhetően megismerkedtem Uwe és Doris Wienbarggal, a Butjenter Land németországi kennel tulajdonosaival. Sikerült nagyon jó baráti és szakmai kapcsolatot létesítenünk. Ezután került kennelünkbe a közös tulajdonban lévő Page Vom Butjenter Land, aki Rieke Vom Butjenter Land unoka. Nagyon sok idő és energia kell a kutyákhoz,ezért gondoskodtam a minőségi utánpótlásról és 2008.07.09.-én megszületett Teó nevű kisfiam aki a Von Blasius-haus németjuhászkutya kennel új tulajdonosává lépett elő. Mindaddig amíg nem tölti be a 18. életévét, rám és édesanyjára bízta a kennel irányítását.

Pitypang Hungarian Vizsla Kennel

Pitypang Hungarian Vizsla Kennel

Nekem 1965 május 25-én. Akkor voltam életem első kutyakiállításán, és rögtön résztvevőként! Az Állatkertben volt, a Pálmaház mögötti sétányon. Volt vagy száz kutya! Akkoriban Dr. Répássy Ervinné Körösparti terrier kennelében lábatlankodtam kisgyerek segítőként, s utána is vagy 15 évig a terrierekről szólt az életem. A kutya meghatározta pályaválasztásomat is: állattenyésztés, agráregyetem Gödöllőn. Hogy lett ebből rövid szőrű magyar vizsla? Hát házasság útján, 1979-ben.... Ifjú házas korunkban kezdett Tamás vadászni, és ha vadászat, ahhoz vadászkutya kell - ez érthető. Na jó, legyen akkor magyar vizsla, de legyen drótszőrű és csakis szuka - ez volt a kikötésem. Erre Tamás hazaállított egy rövid szőrű kannal, Kávai Éber Komával. Aki hálából felforgatta az életünket! Tamás is elkezdett intenzíven kutyázni: kiállítások, vadászat - tehát kiképzés, vadászkutyaversenyek...

Sió-Valley Tengerimalac Tenyészet

Sió-Valley Tengerimalac Tenyészet

Tenyészetünk angol rövidszőrű, angol bóbitás és US-teddy tengerimalac tenyésztésével foglalkozik Esetenként előfordulhat még amerikai bóbitás, abesszin és rex tengerimalac is. A tengerimalacok nagyon hálás állatok. A 'tengerimalac örület' nálunk 2005. decemberében kezdődött. Ekkor kaptam meg első tengerimalacom, Bubkát. Állatkereskedésben vettünk, így adatokat nem tudunk róla. ő volt a legborzasabb állatka. Először kölcsönös volt a félelem, de ez nem tartott sokáig. Március környékén érkezett meg a második tengerimalacom. Őt meglepetésként kaptam. Ő Picur volt. Nagy volt a hajtás a két malac között, de rövid időn belül könnyen eldőlt, hogy ki a vezérmalac. Hát persze, hogy Bubka. A harmadik és negyedik malac ezután már könnyen jött. Jenny-t az internet segítségével Pécsről kaptam meg szerető gazdijaitól, akik allergia miatt kénytelenek voltak megválni tőle. Ezután már kellett egy fiú is. Macit szintén állatkereskedésben vásároltuk, viszont elég rossz állapotban. A kereskedő szerint 'drótszörű' malacot vettünk. Ez nem volt igaz. Miután jobban megnéztük, kiderült, hogy a szőrét teljesen lerágták a vele együtt tartott malacok, ráadásul sebek is voltak rajta...

Spotted Angels Dalmata Kennel

Spotted Angels Dalmata Kennel

Amióta csak az eszemet tudom, imádom az állatokat. Kutyám és macskám mindig is volt, nélkülük el se tudtam volna képzelni az életem. Gyermekkoromban volt az ismeretségi körömben dalmata, és a 101 kiskutya című film és mese összes változatát megnéztem, mégsem forult meg soha a fejemben, hogy nekem egyszer dalmatám lesz. Azonban 2005-ben minden megváltozot. Akkoriban két cicám és két kutyám volt, egy kistestű keverék (aki jelenleg is velem van és 17 éves) és egy fiatal németjuhász. Keverék kutyusommal történt egy szörnyű autóbaleset, melynek kapcsán eltörött a lába és a sérülés olyan súlyos volt, hogy a műtétet az állatorvosom nem tudta vállalni és állatkórházba kellett mennünk. Ott történt egy csodálatos találkozás és így visszagondolva az a találkozás teljesen megváltoztatta az életünket. Amíg mi a váróban vártunk egy plédbe csavarva hoztak egy kb. 6 hetes dalmata kölyköt és ahogy én azt a gyönyörű dalmatát megláttam, teljesen beleszerettem a fajtába. Elhatároztam akkor, ha a keverék kutyusom már nem lesz velem (akkor már 13 éves volt), akkor nekem később dalmatám lesz...

Törpesünik (felszerelés csomaggal)

Törpesünik (felszerelés csomaggal)

A legkisebb ugrifülessel nem, de a legkisebb Sün Balázzsal szolgálhatunk! Törpesüntenyészetünk afrikai törpesünöket kínál hobby állattartók számára. Webáruházunkban az eleséget és a felszerelést is megvásárolhatod, akár egyben: válassz Törpesüni felszerelés csomagjaink közül! Ugye ismered Sün Balázs történetét? Sün Balázs most ismét új otthont keres, legyél te, aki kényelmes és meleg otthont biztosít a számára! Vigyél haza te is egyet a kis sünik közül és biztosítsd számára a megfelelő tartási körülményeket, ill. kényelmet!!

Tüskeböki Törpesün Tenyészet

Tüskeböki Törpesün Tenyészet

A Tüskeböki Törpesün Tenyészet afrikai fehérhasú törpesün tartással és törpesün tenyésztéssel foglalkozik. Ismerje meg Ön is ezeket a hazánkban még kevésbé ismert, tündéri házikedvenceket! Ha érdeklik a törpesünök, látogasson el weboldalunkra, ahol sok hasznos információt megtudhat a sünikről, vagy törpesün kölyköt is választhat. Webáruházunkban mindent megtalál egy helyen, ami a sünök tartásához szükséges: sün eleség, ketrcek, játékok, kisállat bújók, etetők, itatók és még sok más.

Tuti menü